Apsolutna dominacija Požežana na međunarodnom natjecanju u Subotici (Srbija)

Apsolutna dominacija Požežana na međunarodnom natjecanju u Subotici (Srbija)

Muzička škola Subotica 25. i 26. ožujka 2019. godine bila je domaćin 6. međunarodnog natjecanja tamburaša. Natjecanje se održava u suorganizaciji Glazbene škole Požega, Muzičke akademije u Zagrebu te Festivala bunjevački pisama.

Prvog je dana održano natjecanje učenika osnovnih glazbenih škola u prvim, drugim i trećim kategorijama solista Prim/Bisernica i Basprim/Brač. Članovi ocjenjivačkog suda za Prim/Bisernicu bili su Veljko Valentin Škorvaga (predsjednik), Milan Pridraški i Marina Kovač, dok su za Basprim/Brač to bili Mira Temunović (predsjednica), Marijan Paurić i Vladimir Međeši. Natjecanje je započelo u 12 sati, a već prvoga dana naši su osnovnoškolci briljirali – osvojili su čak 6 prvih nagrada.

Gran Prix za osnovnu školu započeo je u 17:45 sati u koncertnoj dvorani Muzičke škole Subotica. Za ovu se nagradu natječu tri najbolje ocijenjena kandidata u regularnom dijelu natjecanja toga dana te izvode jednu kompoziciju po vlastitom izboru. Naša Antea Glavaš, učenica 4. razreda, preuzela je svoj Grand Prix pehar potpuno preplavljena emocijama.

Drugi dan natjecanja, za srednje glazbene škole i studente akademija, započeo je u 9:00 sati. Radi se o četvrtim, petim i šestim kategorijama za soliste Prim/Bisernica i Basprim/Brač te prvim i drugim kategorijama za komorne sastave. Članovi ocjenjivačkog suda za Prim/Bisernicu bili su Veljko Valentin Škorvaga (predsjednik), Milan Pridraški i Helena Harviljčak, a za Basprim/Brač: Mira Temunović (predsjednica), Marijan Paurić i Sanja Drakulić. Naš Dominik Milošević, učenik 4. razreda srednje glazbene škole, jedini je među svim solistima osvojio maksimalnih 100,00 bodova u regularnom dijelu natjecanja.

Dominik je, osim maksimalnim brojem osvojenih bodova, konkurenciju pomeo osvojivši i Grand Prix za izvedbu Varijacija na temu Mar Djandja, uz klavirsku pratnju Ivana Polića, a istoga dana Komorni sastav Glazbene škole Požega zaključio je ovu dominaciju osvojivši i treći Grand Prix za Požegu.

Čestitamo svim učenicima, nastavnicima i korepetitorima i želimo im puno uspjeha u radu!

 

 

 

 

Poslušajte kako je zvučala Varijacija na temu “Mar Djandja” (A. Cigankov) u izvedbi Dominika Miloševića, uz klavirsku pratnju nastavnika Ivana Polića!

U našoj galeriji možete pogledati kako su izgledala oba dana!