Koncert profesora

Home / Koncert profesora

O koncertu

Od 1999. godine kada Glazbena škola Požega dobiva svoj današnji naziv po gradu u kojemu djeluje, Dan škole obilježava se 12. ožujka, odnosno na Dan grada kada su 1688. godine, prema narodnoj legendi Požežani zaustavili Osmanlije da ponovno okupiraju grad. Učenici i nastavnici škole u danima uoči proslave Dana grada priređuju niz koncerata za svoje sugrađane i goste koji tih dana pristižu u Požegu.

Jedan od atraktivnijih koncerata u tom slavljeničkom tjednu za koji uvijek vlada veliki interes javnosti, a posebno učenika, je koncert profesora. Profesori tada počaste publiku sjajnim nastupima, kako solistički, tako i u raznim komornim kombinacijama, pjevačkim ili instrumentalnim ansamblima.

Tradicija održavanja koncerta profesora započela je 2006. g., u dvorani nekadašnjeg Vatrogasnog doma (prostor današnje Koncertne dvorane) i manje-više bez prekida održala se do danas. Glazbena škola Požega ima izuzetno mlad nastavnički kolektiv, pun energije, svježih ideja i potencijala. U kombinaciji sa sjajnim prostornim i koncertnim uvjetima za očekivati je da velika koncertna ekspanzija tek slijedi.

Branka Horvat, prof. mentor

KONCERT PROFESORA 2018.

Koncert profesora 2018. godine

Galerija slika