O nama

Home / O nama

O nama

Glazbena škola Požega trenutno broji 554 učenika, od toga 31 u predškolskom glazbenom obrazovanju, osnovnoj glazbenoj školi – matična škola 295 učenika, osnovnoj glazbenoj školi – PO Pleternica 81 učenik i u osnovnoj glazbenoj školi – PO Kutjevo 56 učenika. Srednja glazbena škola ukupno ima 91 učenik (16 u pripremnim razredima i 75 u srednjoj školi). U stalnom radnom odnosu je 63 djelatnika (55 nastavnika,  8 nenastavnih djelatnika) i 1 nastavnik sa statusom vanjskog suradnika.

Rad je organiziran u 6 odjela: Odjel za klavir i orgulje, Odjel za gitaru i gudače, Odjel za tambure, Odjel za harmoniku, Odjel za puhače i udaraljke te Odjel za glazbenu teoriju i pjevanje.

Aktivno djeluje 5 orkestara (puhački, harmonikaški, tamburaški: osnovnoškolski i srednjoškolski i  tamburaška filharmonija) i 6 zborova (od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta), od kojih posebno vrijedne rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima kontinuirano postižu: Harmonikaški orkestar, Mješoviti zbor, Tamburaški orkestar, Komorni tamburaški ansambl i Brass Quintet Glazbene škole Požega.

Sudjelovanja na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima, smotrama, festivalima, kao i redovna koncertna djelatnost svakodnevnica su rada Škole, koja je posljednjih nekoliko godina obogaćena velikim zajedničkim projektima profesora i učenika.

Vrhunski opremljena zgrada Škole otvorena je 2014. godine. Uz veliko predvorje, knjižnicu, tonski studio s režijom, četrdeset učionica, učenici svoje glazbeno obrazovanje prezentiraju u dvije manje i velikoj koncertnoj dvorani s kapacitetom od tristo posjetitelja.

Glazbena škola Požega opremljena je vrhunskim i suvremenim studijem s režijom i pomoćnom režijom. Kroz predavanja glazbenih stručnjaka naši učenici usvajaju znanja iz područja audio snimanje i obrada tona.

Tamburaška filharmonija GŠ Požega u Lisinskom 2014. god.

0 Učenika
0 Profesora
0 Smjerova
0 Godina stvaranja

 

Tiha noć u Vukovaru 2013.

 

 

 

Bonofest 2012.

 

 

 

Koncert ispred katedrale 2018.

 

 

 

Koncert profesora 2018.