Humanitarni koncert “Liga protiv raka”

Home / Humanitarni koncert “Liga protiv raka”

O koncertu

Humanitarni koncerti Glazbene škole Požega za Županijsku ligu za borbu protiv raka Požeško-slavonske županije imaju dugu tradiciju. Mjesec prosinac od osnutka srednje glazbene škole mobilizira sve umjetničke snage u želji da pruže što kvalitetniji glazbeni program posvećen plemenitom cilju.

Sve je započelo u nekadašnjoj dvorani Vatrogasnog doma 2000. g., povremeno se održavalo u Gradskom kazalištu, da bi od 2014. g. s novom zgradom i prekrasnom koncertnom dvoranom Glazbene škole Požega, humanitarni koncerti za Županijsku ligu za borbu protiv raka ponovo punili najljepšu koncertnu dvoranu grada Požege.

Nema učenika koji barem jednom, solistički ili u ansamblima, tijekom školovanja nije nastupao i dao svoj doprinos ovom zajedničkom projektu. Programska koncepcija koncerata s vremenom se mijenjala, uvijek sa željom da se predstave najspremniji solisti i ansambli.

Sjajna posjećenost i zanimanje građanstava za promicanje hvalevrijedne  humanitarne ideje, snažan su poticaj mladim glazbenicima da svojim umijećem i glazbenim djelovanjem mogu doprinijeti boljitku sredine u kojoj žive.

Branka Horvat, prof. mentor

LIGA PROTIV RAKA 2014.

Liga protiv raka 2017

Galerija slika