Škola

Home / Škola

O nama

Glazbena škola Požega broji oko 560 učenika u predškolskom, osnovnoškolskom, pripravnom i srednješkolskom glazbenom obrazovanju. Nastava se odvija u matičnoj školi u Požegi, te u dva područna odjela u Pleternici i Kutjevu.

Naša povijest

O glazbenom životu Požege do XVIII. st. gotovo da i ne postoji nikakav trag. Još  početkom stoljeća glazbeni život cijele Hrvatske miruje. Zemlja je razjedinjena između mletačke, habsburške i turske vlasti, «umjesto umilne glazbe još su odjekivala ratnička konjska kopita».

Organizacija škole i djelatnici

Glazbena škola Požega umjetnička je ustanova s dugogodišnjom tradicijom. Ulaskom u vlastiti, suvremeno opremljeni prostor dobila je veliki poticaj za širenje glazbenog profesionalizma.

Obrazovanje

U Glazbenoj školi Požega, kao i u ostalim umjetničkim školama, nastava koja se odvija smatra se strukovno teorijskom nastavom.

Orkestri i zborovi

U Glazbenoj školi Požega djeluje pet orkestara te pet zborova. Posebno vrijedne rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima kontinuirano postižu: Harmonikaški orkestarMješoviti zborTamburaški orkestarKomorni tamburaški ansambl i Brass Quintet Glazbene škole Požega.