Veljko Valentin Škorvaga i Rajka Martinčić na prijemu kod županice Požeško-slavonske županije

Veljko Valentin Škorvaga i Rajka Martinčić na prijemu kod županice Požeško-slavonske županije

Na prijemu kod županice Požeško-slavonske županije Antonije Jozić danas su bili bivši djelatnici Škole Veljko Valentin Škorvaga i Rajka Martinčić. Susretu su prisustvovali gradonačelnik grada Požege dr. sc. Željko Glavić i ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević. Bila je to prigoda da se uzvanicima zahvali za sve što su tijekom svojega dugogodišnjeg rada učinili za Školu, grad Požegu i cijelu Požeško-slavonsku županiju.

Veljko Valentin Škorvaga trenutno djeluje kao viši predavač na Muzičkoj akademiji u Zagrebu na novootvorenom studiju tambure, no svima je poznat njegov dugogodišnji nastavnički rad uz koji je vrlo uspješno obnašao i dužnost ravnatelja Glazbene škole Požega. Neumornim radom i angažmanom uspio je izgraditi snažnu i uspješnu obrazovnu i kulturnu instituciju, proširiti djelatnost na srednjoškolsko i predškolsko obrazovanje, uspostaviti područna odjeljenja u Kutjevu i Pleternici, inicirati i realizirati preseljenje Škole u nov i adekvatan prostor. Pokretač je festivala Zlatne žice Slavonije, kasnije nazvane Aurea fest Požega i dobitnik nagrada grada Požege i  Požeško-slavonske županije za razvoj glazbene umjetnosti.

I nastavnica u mirovini Rajka Martinčić bila je važan je sudionik stvaranja današnje Glazbene škole Požega, svjedok velikog razvoja i napretka glazbenog školstva u našemu gradu. Tijekom bogatog pedagoškog rada odgojila je niz uspješnih učenika od kojih mnogi nastavljaju školovanje na muzičkim akademijama. Posebnu senzibilnost je pokazivala prema učenicima kojima glazba nije bila prvi izbor, uspijevajući ih zainteresirati i motivirati za ustrajnije bavljenje glazbom. Cijenjena po požrtvovnom radu s učenicima, te uvijek korektnom i iskrenom odnosu s kolegama, uvijek vesela i pozitivna, uzor svakom nastavniku.