U našoj školi održano svečano puštanje u rad koso podizne platfrome

U našoj školi održano svečano puštanje u rad koso podizne platfrome

Danas je u našoj školi održano svečano puštanje u rad koso podizne platforme koja će omogućiti potpuni pristup prostoru škole, a koju su financirali Ministarstvo hrvatskih branitelja i Grad Požega. Ovoj svečanosti nazočili su potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, saborska zastupnica i gradonačelnica Grada Pakraca Anamarija Blažević, županica Antonija Jozić, gradonačelnik Željko Glavić, čelnici gradova i općina Požeško-slavonske županije te predstavnici braniteljskih i civilnih udruga, dok je rad koso podizne platforme prikazala Jelosavka Jakovljević, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Grada Požege i Požeško-slavonske županije.

U uvodnom dijelu sve nazočne pozdravio je ravnatelj te ukazao na važnost ovog vrijednog projekta. Pozdrave i riječi zahvalnosti za sudjelovanje u projektu uputio je i gradonačelnik Požege, dr. sc. Željko Glavić te istaknuo: “Ovo je jedna lijepa simbolika, na neki način poticaj svima drugima koji u ovom gradu imaju zgrade, a da nisu primjerene za korištenje invalidnim osobama, da slijede ovaj primjer i učine nešto za taj dio naše populacije koji zaslužuje isti tretman kao i mi svi ostali.”

“Drago mi je da vas mogu danas pozdraviti u, usudit ću se reći, najboljoj glazbenoj školi u Republici Hrvatskoj. U Školi koja obrazuje ove naše mlade glazbene nade, koje isto tako kroz svoj cjelogodišnji program koji imaju, u ovu zgradu dovode tisuće i tisuće građana, time ova zgrada živi i na neki način je bilo grada. Ona će od današnjeg dana biti bilo grada i za sve one osobe koje nažalost zbog prepreka koje smo ovdje imali, nisu mogle pristupiti koncertima i obrazovanju u ovoj ustanovi – od srca veliko hvala u ime svih građana Požeško-slavonske županije na iskoraku koje ste kao Ministarstvo učinili da se postavi ova podizna platforma.” – istaknula je županica Antonija Jozić.

“U svom financijskom iznosu ovaj projekt i nije toliko velik, ali po svome značaju je itekako važan. Ministarstvo hrvatskih branitelja niz godina prepoznaje potrebu svladavanja prepreka u dostupnosti svih usluga za osobe s invaliditetom. Kroz sve ove godine u više od 12 gradova u RH kroz više od 300 ovih projekata podupiremo upravo te programe, a prema inicijativama koje dolaze od općina, gradova i  županija dajemo svoj doprinos, kao što je i ovaj primjer u ovoj glazbenoj školi.” – izjavio je ministar Tomo Medved.