Sudjelovali smo na Festivalu recitacije

Sudjelovali smo na Festivalu recitacije

Prošloga su tjedna naši učenici Natea Perinović i Patrik Karačić sudjelovali na edukaciji scenskoga nastupa u sklopu manifestacije “Probudi me” u Gradskoj knjižnici Požega. Zanimljivu i korisnu edukaciju vodila je sveučilišna profesorica, redateljica i glumica Jelena Makovičić koja je učenike poučila vježbama javnoga govora i nastupa.

Svečana završnica festivala održana je 14. listopada 2022. u 18 sati u Gradskoj knjižnici Požega. Posjetitelji su uživo i online mogli uživati u harmoniji plesa, glazbe i poezije. Ukupno je 17 učenika u društvu dviju pjesnikinja predstavilo pripremljene interpretacije pred publikom s naglaskom na Vesnu Parun i druge pjesnikinje.

Osobito smo ponosni na Nateinu izvedbu Prve ljubavi i Patrikovu interpretaciju pjesme Pred morem, kao pred smrću, nemam tajne. Učenici su nagrađeni novim iskustvom, ali i vrijednom nagradom i diplomom koja im je uručena nakon programa. Motivirala ih je, pripremala i podržavala prof. Maja Pranjić Čorak.

Na ovaj je način otvoren i Mjesec hrvatske knjige koji traje od 15. listopada do 15. studenoga. Ove je godine osobito posvećen mladima jer je 2022. godina proglašena Europskom godinom mladih.

Misli na sebe – čitaj!

Tekst  napisala: Maja Pranjić Čorak