Seminar prof. Aleksandra Serdara u našoj školi

Seminar prof. Aleksandra Serdara u našoj školi

12.i 13.travnja 2024. u Požegi nas je posjetio prof .Serdar iz Sremske Mitrovice. Rođen je u Beogradu, a poslije završenog studija u Novom Sadu nastavlja svoj glazbeni put u SAD-u. Tijekom svog glazbenog puta sudjelovao je na brojnim takmičenjima, a kao pijanist svirao je u skoro svim zemljama Europe, u Sjevernoj Americi, Brazilu, Peruu, Maroku, Libanonu, Izraelu, Tajlandu i Japanu.
Trenutno je profesor na Muzičkim akademijama u Ljubljani i u Beogradu te je izdao knjigu „Umetnost interpretacije“ u kojoj je sažeo sistematizaciju svega onoga što radi 25 godina i predaje svojim studentima.
Profesor je, također i u radu s našim učenicima prenosio svoje bogato iskustvo i znanje, svakom učeniku, bez obzira na dob i nivo svirke pristupio je posebnom brigom kako bi unaprijedili svoje sviračko i interpretativno znanje.
Bili smo počašćeni posjetom velikog profesionalca, a opet tako pristupačne i blage osobe koja nam je nesebično, u dva dana, približavala čaroliju glazbe te se radujemo i budućim susretima s profesorom Serdarom.

Tekst napisala: Emilija Navratil, prof. mentor