Naši učenici osvojili nagrade na Virtualnom glazbenom natjecanju Glaz-b-Os

Naši učenici osvojili nagrade na Virtualnom glazbenom natjecanju Glaz-b-Os

Dana 17. i 18. natjecanja učenici naše škole sudjelovali su sa svojim video uradcima na Virtualnom glazbenom natjecanju Glaz-b-Os. Xmas Orchestra feat. Karmen Szabo i Tamburaška filharmonija Glazbene škole Požege osvojili su prva mjesta. Program Virtualnog natjecanja bio je javan i počeo je u četvrtak, 17. prosinca u 16 sati na Facebook stranici https://www.facebook.com/glazbo. Svake minute objavljivana je nova video izvedba i za nju se moglo glasati naredna 24 sata. Nagrada publike dodijeljena je zboru, ansamblu ili solistu koji je osvojio najveći broj lajkova. Objava rezultata i proglašenje dobitnika nagrada u natjecateljskim i u revijalnoj kategoriji održana je u petak, 18. prosinca u 18 sati također na njihovom Facebook profilu.

Tamburaška filharmonija Glazbene škole Požega nastala je kao rezultat snažnog razvoja tamburaškog i puhačkog odjela Škole. Članovi orkestra su profesori, učenici i bivši učenici Škole. Prvi nastup održan je 2009. godine u Gradskom kazalištu Požega prigodom obilježavanja deset godina rada srednje glazbene škole, a prema riječima osnivača i prvog dirigenta Tamburaške filharmonije Veljka Valentina Škorvage, riječ je o jedinstvenom orkestru takve vrste u svijetu. U orkestru su zastupljeni instrumenti suvremenoga simfonijskog orkestra, izuzev gudača, koje zamjenjuju tamburaški instrumenti. Sljedeći projekti Tamburaške filharmonije povezani s gradom Vukovarom, kada se orkestru pridružio i Mješoviti zbor Glazbene škole Požega u čijem su sastavu također profesori i učenici Škole.

Xmas Orchestra je ansambl Glazbene škole Požega koji okuplja učenike svake godine u vrijeme Božića. Ansambl je nastao kao rezultat projekta u sklopu fakultativnog predmeta Audio snimanje i obrada tona u kojemu su učenici 4. razreda srednje glazbene škole sudjelovali u produkciji pjesme koristeći znanja i vještine koje su stekli tijekom pohađanja spomenutog predmeta. Nastavnik Damjan Pirović, koji je pjesmu i spot snimio u profesionalnom školskom studiju koristeći najkvalitetniju i najsuvremeniju opremu. Sastav čine manji tamburaški orkestar, Dječji zbor Tintilinići, bubanj i solistica Karmen Szabo, učenica srednje glazbene škole, smjer Pjevanje. Aranžman za pjesmu u ovom izvođačkom sastavu priredio je Antun Adžić, profesor na Odjelu za tambure.

U nastavku pogledajte fotografije i rezultate naših učenika.