Naši osnovnoškolci sudjelovali na Virovitičkoj klavirijadi

Naši osnovnoškolci sudjelovali na Virovitičkoj klavirijadi

  1. i 30. travnja održana je 11. Virovitička klavirijada na kojoj su sudjelovali i naši učenici. Posebno zadovoljstvo i sreća je što ove godine sudjeluje i naše novo područno odjeljenje iz Velike.

     Virovitička klavirijada pokrenuta je 2013. godine u želji za povezivanjem škola Slavonije, jačanje kvalitete klavirskog obrazovanja ove regije te dijeljnje iskustava, znanja i vještina u ugodnom i prijateljskom ozračju. Čast je što je ove godine za člana komisije pozvana i naša kolegica, pročelnica klavirskog odjela, profesorica savjetnica Marija Milinković koja dugi niz godina bilježi značajne rezultate u svom pedagoškom radu. Uz nju je član komisije bila i istaknuta klavirska pedagodinja, cijenjena profesorica savjetnica Jelica Kuzmin te profesor klavira iz Virovitice Perica Mihaljević.

    Prvi dan klavirijade započeo je natjecanjem učenika srednjih škola i koncertom mlade pijanistice Dore Grizelj, dok je drugi dan bio rezerviran za osnovnoškolce gdje su naši učenici zabilježili izvrsne rezultate:

  1. kategorija je revijalnog karaktera te uspješan nastup i priznanje idu učenicama prvog razreda područnog odjeljenja Velika, a to su Rebeka Franjković i Martina Bešlić, nastavnica Martina Mikić Kovač, mag. mus.

2. kategorija:

                  1. nagrada – Ema Spasovski, nastavnica Valentina Krajačić Mikić, prof.

                  1. nagrada –  Ema Pandžić, nastavnica Matea Šeremet, prof. mentor

                  2. nagrada – Ana Paun, nastavnica Martina Mikić Kovač, mag. mus

3. kategorija:

                1. nagrada (laureat)  – Eva Crnković, nastavnik Bernard Štancl, mag. mus.

4. kategorija:

1. nagrada – Petra Kovačević, nastavnica Matea Šeremet, prof. mentor

   Klavirijada je zaključena svečanom dodjelom nagrada i priznanja te nastupom najuspješnijih učenika.

    Hvala organizatorima 11. Virovitičke klavirijade, Glazbenoj školi Jan Vlašimsky Virovitica, kolegicama i kolegama koji su sudjelovali te našoj školi koja nam je omogućila sudjelovanje.

Tekst napisala: Matea Šeremet, prof. mentor