Naši klaviristi odlični na Međunarodnom natjecanju u Celju, maksimalan broj bodova našem Mihaelu Mažuranu

Naši klaviristi odlični na Međunarodnom natjecanju u Celju, maksimalan broj bodova našem Mihaelu Mažuranu

17. i 18. travnja 2023. sudjelovali smo na 4. Međunarodnom natjecanju Celeia 2023 u Celju, R. Slovenija .Ovo  natjecanje održalo se u Glazbenoj školi Celje koja slavi 115 godina djelovanja, a na samom natjecanju sudjelovalo je 98 kandidata iz 42 Glazbene škole ,od osnovnih, srednjih škola, pa sve do Muzičkih konzervatorija i Akademija.

Natjecatelji su došli iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Austrije, Srbije i svi su pokazali visoku razinu umijeća i uvježbanosti programa.
Naš klavirski odjel predstavio se s tri natjecatelja u tri kategorije (3., 4. i 5.,) pod mentorstvom Emilije Navratil, mag mus.
Patrick Tomljanović, učenik 3. S, osvojio je zlatnu plaketu sa osvojenih 96,67 bodova u 4. kategoriji.
Gabriel Mažuran, učenik 4. srednje, osvojio je srebrnu plaketu sa osvojenih 93,50 bodova.
Mihael Mažuran osvojio je zlatnu plaketu, laureat je 3. kategorije sa 100 bodova te je dobitnik posebne nagrade: solistički nastup sa orkestrom GŠ Celje u šk. godini 2023/.2024.
Sve ove nagrade dokaz su talentiranosti i upornog rada naših učenika koji je prepoznat od strane međunarodnog žirija koji su sačinjavali vrhunski pedagozi i pijanisti: T. Ražem-Locatelli, M. Vrunč, B. Govže, Z. Niederdorfer, V. Mlinarić, B. Penčić i A. Serdar.
Osobno sam ponosna na moje učenike koji pronose dobar glas o našoj školi i koji svaki pedagoški trud u njih uložen oplemene. Solistički nastup našeg Mihaela Mažurana bit će velika čast i doživljaj za cijeli život, promocija našeg grada i naše Glazbene škole.
Nakon napornih proba, priprema i stresa od samog natjecanja opustili smo se uživajući na celjskoj tvrđavi te prepuštajući se gastronomiji i srdačnosti naših domaćina.

 

Tekst napisala: Emilija Navratil, mag. mus.