Ljubljanski hornisti održali koncert u našoj školi

Ljubljanski hornisti održali koncert u našoj školi

Još jedan koncert je iza nas, a ovaj put su nam ga uljepšali Ljubljanski hornisti koji su 22. svibnja 2023. dočarali zvuk roga u našoj Koncertnoj dvorani. Među mladim glazbenicima iz Ljubljane pronašao se i naš bivši učenik Fran Matić koji je sa svojim kolegama odsvirao bogat program te tako unio poseban glazbeni ugođaj u našu dvoranu.

Komorni sastav horista Akademije za Glasbov Ljubljani “HoRORn” pod mentorstvom red. prof. Boštjana Lipovšeka je slobodan sastav koji generacijama broji preko više desetaka studenata. Uz česte otvarajuće nastupe u sklopu akademije, komorni sastav također nastupa na prestižnim koncertima u Cankarjevom Domu uz pratnju orkestara i zborova te postiže visoke rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Sara Hartman je Mariborska hornistica. Rog je počela učiti od sedme godine u klasi prof. Borisa Dvoršaka na Konzervatoriju za glasbo in balet v Mariboru gdje je pohađala i srednju glazbenu školu i također osvojila brojne nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Gašper Okorn je student roga postdiplomskog stupnja Akademije za Glasbo v Ljubljani u klasi red. prof. Boštjana Lipovšeka. Glazbenu izobrazbu je započeo u Glazbenoj školi Grosuplje, te nastavio na Konzervatoriju za glasbo in balet v Ljubljani u klasi prof. Roberta Prednika.

Kristina Klančar je hornistica iz Trebnjega, gdje je počela svirati violinu i rog. Na konzervatoriju za glasbo in balet v Ljubljani s fokusom na rog u klasi prof. Primoža Zemljaka je osvojila brojne zlatne plakete na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Fran Matić je Požeški hornist gdje je započeo svoje osnovno te srednje glazbeno obrazovanje u Glazbenoj školi Požega u klasi Kristine Banovac mag. mus. Tijekom školovanja osvojio je brojne nagrade na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima.

David Tretjak je hornist iz Slovenj Gradca gdje je započeo svoje osnovnoškolsko obrazovanje, te nastavio na Konzervatoriju za glasbo in balet v Ljubljani u klasi prof Roberta Prednika.