Krešimir Stražanac održao seminar za naše pjevače

Krešimir Stražanac održao seminar za naše pjevače

Dana 17. 1. 2024. u Koncertnoj dvorani naše škole održan je seminar za pjevače koji je vodio sjajni bass-bariton, gospodin Krešimir Stražanac koji ima svjetsku karijeru, a rodom je iz Koške.
Na seminaru su pjevali solo pjevači naše škole od pripremnih do završnih razreda srednje škole, a na klaviru su ih pratili naši sigurni korepetitori – prof. M. Majić i prof. A. Šeper.

Seminar je bio otvoren za sve pa su tako učenici drugih odjela mogli doći i poslušati što se radi na Odjelu za solo pjevanje, a nije nedostajalo ni kolega profesora koji su također došli poslušati kako se radi s našim učenicima.

Naši učenici su odlično reagirali na gospodina Krešimira i njegov rad. Svi smo imali obogaćen dan velikim napretkom naših učenika, a oni izuzetno iskustvo na seminaru.
Podsjetili smo se  kako naš instrument može dotaknuti ljudsku dušu i uzdići nas u visine.

Marljivo i strpljivo je radio gospodin Krešimir s njima cijelo popodne na interpetaciji i tehnici pjesama,  a na kraju seminara je zaključio kako imamo bogatstvo glasova u Slavoniji i samo treba dalje vježbati i tražiti svoj put u svijetu glazbe.

Tekst napisala: Ana Ticl Bušić, mag. mus.

Kako je bilo, pogledajte u galeriji fotografija.