Koncert Vice Zirduma i Valentine Kezerić Zirdum

Koncert Vice Zirduma i Valentine Kezerić Zirdum

U ponedjeljak, 28. ožujka 2022. godine Vice Zirdum (bisernica, brač) i Valentina Kezerić Zirdum (klavir) održali su koncert u našoj Koncertnoj dvorani. Na programu su bila djela I. Tijardovića, V. Zirduma, E. Griega, A. Grgina i V. Jakovljeva.

Vice Zirdum, bisernica, brač (Đakovo, 1984.) glazbenu školu, teoretski smjer završio je u Osijeku, a diplomirao je na Muzičkoj akademiji  u Zagrebu 2008. godine na temu „Tambura kao orkestralno glazbalo“ u klasi prof. Siniše Leopolda. Zaposlen je u Glazbenoj školi Alberta Štrige Križevci kao nastavnik tambura i kao umjetnički suradnik na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku (studij Tambure i Tamburaškog umijeća). S učenicima postiže brojne zapažene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima. Voditelj je stručnog vijeća nastavnika tambura, a godine 2021. Ministarstvo znanosti i obrazovanja promovira ga u zvanje profesora savjetnika.

Valentina Kezerić Zirdum, klavir( Zagreb, 1984.) osnovnoškolsko obrazovanje počinje u GŠ Zlatka Grgoševića Sesvete u klasi prof. Ane Nagy Boltižar, a srednjoškolsko obrazovanje nastavlja u GŠ Blagoja Berse u Zagrebu u klasi prof. Carmen Lujić. Radni odnos počinje u GŠ Alberta Štrige Križevci. Dosada broji preko 300 nagrada osvojenih na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima kao nastavnik klavira i korepeticije. Trenutno je zaposlena u GŠ Zlatka Grgoševića Sesvete kao nastavnica klavira i korepeticije i kao umjetnički suradnik korepetitor na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Godine 2021. Ministarstvo znanosti i obrazovanja promovira ju u zvanje profesora savjetnika.