Održan je prvi Koncert ispred Katedrale u organizaciji Glazbene škole Požega

Održan je prvi Koncert ispred Katedrale u organizaciji Glazbene škole Požega

Koncert ispred katedrale jedini je koncert kojim se predstavljaju učenici i profesori Glazbene škole Požega na otvorenom, izvan zidova Škole. U svibnju 2018. godine se održao prvi koncert ispred Katedrale. Tim se projektom, između ostalog, pokušava zainteresirati za naš rad one građane koji nemaju naviku dolaziti na naše koncerte ili za to nisu imali prilike.

Koncert na Trgu sv. Terezije Avilske održao je puhački orkestar, tamburaški orkestar, mješoviti zbor i solisti Glazbene škole Požega.

“Ovu školsku godinu zaključit ćemo s preko 70 organiziranih koncerata koji su kao i ovaj večerašnji bili besplatni i to je dar našim sugrađanima, naša participacija u kreiranju kulturnog života Požege i Požeško-slavonske županije.Iza nas je i preko 100 nastupa na natjecanjima, a ponosni smo na rezultate koje smo osvojili – preko 50 prvih nagrada. Imamo i dobru vijest koja je nedavno stigla. Napokon smo od resornog ministarstva obrazovanja dobili suglasnost za otvaranje Odjela za gudače. Od jeseni ćemo tako prvi puta u povijesti naše škole moći podučavati i violinu te violončelo”, izjavio je ravnatelj škole Alen Kovačević.

Hvala Gradu Požegi i Požeško-slavonskoj te Požeškoj biskupiji na potpori te građanima koji su svojim dolaskom uveličali svečani događaj!

Snimku koncerta možete pogledati na stranici projekta Koncert ispred Katedrale.

Pogledajte vijesti koje su prenijeli portali o ovom događaju: