Ivo Tikvica i Domagoj Gušćić održali koncert u našoj školi

Ivo Tikvica i Domagoj Gušćić održali koncert u našoj školi

Dana 20. travnja 2021. Ivo Tikvica i Domagoj Gušćić održali su koncert u našoj Koncertnoj dvorani. Koncert je održan za učenike i profesore naše škole uz pridržavanje svim mjera predostrožnosti. Na repertoaru su bila djela C. Marie von Weber, A. Grgina, S. Rahmanjinova, F. Poulenca i L. Bassia.

Ivo Tikvica rođen je 1995. u Zagrebu. Klarinet počinje učiti u dobi od 9 godina u klasi profesorica Vesne Radinčić u Glazbenoj školi Ferde Livadića u Samoboru. Redovito nastupa na državnim natjecanjima i smotrama, od kojih se ističu nastupi  2008., 2010. i 2016. na Državnom natjecanju gdje je osvojio 1. nagradu te nastupi na državnim smotrama klarinetista 2009. u Virovitici i 2011. u Osijeku. Kao član samoborskog kvarteta klarineta na Državnom natjecanju komornih sastava osvaja 2. nagradu (2010.) i 1. nagradu (2012., 2013.). U lipnju prošle godine diplomirao je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, u klasi redovitog profesora Milka Pravdića.

Domagoj Gušćić (Zagreb, 1982.) diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi izv. prof. Đure Tikvice. Usavršavao se kod uglednih pijanista i pedagoga, među kojima se ističu Eugene Indjic, Noel Flores, Boris Romanov, Irina Osipova, Zinaida Ignateva, Irina Kataeva i mnogi drugi. Tijekom i poslije studija osvaja vrijedne nagrade na međunarodnim natjecanjima u Italiji, Makedoniji i Rusiji. Od 2008. član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika. Od 2012. stalno je zaposlen na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu kao umjetnički suradnik.