Dubrovački puhački kvintet i Stefani Grbić održali koncert u našoj školi

Dubrovački puhački kvintet i Stefani Grbić održali koncert u našoj školi

Dana 29. travnja 2021. Dubrovački puhački kvintet i Stefani Grbić održali su koncert u našoj Koncertnoj dvorani, a organiziran je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. Koncert je održan za učenike i profesore naše škole uz pridržavanje svim mjera predostrožnosti. Na repertoaru su bila djela G. Bizeta, A. Grgina, F. Lhotke i N. Rimsky Korsakova.

Dubrovački puhački kvintet djeluje preko dva desetljeća, nastao željom i potrebom većinom članova Dubrovačkog simfonijskog orkestra za glazbenim izražavanjem kroz komornu glazbu. Izvodeći djela od doba barok do moderne glazbe, kvintet nastupa u okviru komorne koncertne sezone u programu Dubrovačkog simfonijskog orkestra u kojem, uz dubrovačke komorne glazbenike, sviraju razni svjetski poznati umjetnici solisti, a nastupi ih redovito vode van granica RH.

Đive Franetović Kušelj, flautistica, rođena je 1979. u Dubrovniku. Diplomirala je i magistrirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Novaka. Član je Kvarteta Sorkočević i Dubrovačkog komornog tria. Od 2002. je profesor flaute i komorne glazbe u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića. Od 2004. stječe zvanje profesora mentora, a 2019. profesora savjetnika.

Oboistica Martina Hrćan rođena je 1977. u Nitri, Slovačkoj. 1992. godine upisuje Konzervatorij u Žiliny. Po završetku studija 2002. odlazi živjeti u Dubrovnik, gdje započinje svirati u Dubrovačkom simfonijskom orkestru, te je stalni zaposlenik od 2011. godine na mjestu 2. oboe.

Stijepo Medo rođen je 1978. godine u Dubrovniku. Od 2001. stalni je član Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Član je i jedan od osnivača Puhačkog kvinteta Laus iz Dubrovnika.

Toni Kursar rođen je u Dubrovniku. Završio je osnovnu i srednju umjetničku školu Luka Sorkočević, smjer rog, u razredu prof. Ildousa Galioullinea. 2006. godine upisao je poslijediplomski studij u razredu prof. Radovana Vlatkovića na Universität für Musik und Darstellend Kunst Mozarteum u Salzburgu gdje je 2008. magistrirao s odlikom. Zaposlen je kao prvi rogist Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Fagotist Matija Novaković temeljnu glazbenu naobrazbu stječe u Umjetničkoj školi “Luka Sorkočević” u Dubrovniku. Školovanje nastavlja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje u klasi prof. M. Kobetića diplomira 1988. godine. Stalni je zaposlenik Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a honorarni predavač u Umjetničkoj školi “Luka Sorkočević” u Dubrovniku i jedno vrijeme na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, kao asistent na katedri fagota.

Pijanistica Stefani Grbić (Dubrovnik, 1987.) glazbeno školovanje započinje u rodnom gradu, a nastavlja na Akademiji za glasbo u Ljubljani gdje je diplomirala 2011. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, od kojih ističe drugu nagradu na međunarodnom pijanističkom natjecanju u Firenzi 2013. i Prešernovu nagradu 2010. za interpretaciju Griegova Klavirskog koncerta u a-molu, op. 16.

U nastavku pogledajte fotografije.