Danijel Tomašević i Brigita Vilč održali koncert u našoj školi

Danijel Tomašević i Brigita Vilč održali koncert u našoj školi

U srijedu, 20. lipnja 2024. Danijel Tomašević, bisernica i Brigita Vilč, klavir održali su koncert u našoj školi. Na programu su bila djela E. Griega, V. V. Škorvage, T. Uhlika, B. Papandopula i dr.

Danijel Tomašević (Požega, 2000.) je završio Glazbenu školu Požega u Požegi 2019. godine, odjel tambure u razredu prof. Tihomira Damjanovića. Iste godine upisao je Integrirani preddiplomski i diplomski instrumentalni studij, smjer Tambure u razredu prof. Veljka Valentina Škorvage, umjetničkog savjetnika na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu gdje je redovni student pete godine. Tijekom glazbenog obrazovanja kao solist ili član komornih sastava osvojio je niz prvih nagrada na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Surađuje s Tamburaškim orkestrom Hrvatske radiotelevizije s kojim je nastupio kao solist te kao dio orkestra 2022. 2023. i 2024. godine u ciklusima „U ozračju tambure“. Kao solist ili član Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije, Tamburaškog ansambla Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu te Gradskog tamburaškog orkestra Križevci snimio je razne skladbe na nekoliko nosača zvuka. Od 2022. godine radi kao nastavnik tambure u Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici..

Brigita Vilč (1991.) studij klavira završava na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi profesora Srđana Filipa Čaldarovića 2015. godine. Uspješno je sudjelovala na mnogim solističkim i komornim hrvatskim i međunarodnim natjecanjima, osvojivši znatan broj nagrada. Maturirala je obou u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu 2014. godine. Sveučilišni preddiplomski i diplomski studij Edukacijske rehabilitacije na Edukacijsko- rehabilitacijskom fakultet magistrirala je 2017. godine summa cum laude za što je nagrađena Dekanovom nagradom. Trenutno je studentica poslijediplomskog doktorskog studija Neuroznanost na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.