Dan otvorenih vrata 2024.

Dan otvorenih vrata 2024.

Učenici završnih razreda glazbenih škola iz Požeško-slavonske i okolnih županija sudjelovali su u subotu, 13. travnja na Danu otvorenih vrata u Glazbenoj školi Požega. Kao i prethodnih godina, Glazbena škola organizirala je za roditelje i učenike druženje s ciljem informiranja o srednjoškolskom obrazovanju u ovoj ustanovi.
Na početku događaja održan je kratki koncert koji su izveli učenici srednje škole: Staša Kukić, Morena Dragun, Lana Bobek, David Kresovljak , Zrinka Bombini, Mihael Mažuran i Jan Katona.
Prisutnima se obratio ravnatelj Alen Kovačević upoznavši ih s radom škole, a koordinatorica za upise Lidija Džidić Markulić informirala ih je o prijemnom ispitu, upisu te o drugim aspektima srednjoškolskog obrazovanja.
Glazbena škola Požega nudi budućim učenicima mnogobrojne programe u kojima mogu nastaviti svoj glazbeni put: klavir, harmonika, gitara, tambure, saksofon, truba, tuba, trombon, klarinet, flauta, rog, udaraljke, solo pjevanje i teorijski smjer.
Nakon dobivenih informacija, učenici su mogli iskusiti i praktični dio – pristupiti oglednom prijemnom ispitu iz solfeggia i preslušavanju kod profesora instrumenta, a ujedno i dobiti savjet kako još više napredovati. Cilj oglednog prijemnog ispita je omogućiti učenicima da sa što manje stresa pristupe ispitu u srpnju.
U nastavku događaja nastavnik Damjan Pirović prikazao je učenicima aktivnosti na nastavi fakultativnog predmeta Audio snimanje i obrada tona u tonskom studiju.
Uz sve aktivnosti bilo je vremena i za druženje, kako bi se budući glazbenici bolje upoznali. U nadi da smo im uspjeli približiti našu školu, veselimo se novim učenicima!

Lidija Džidić Markulić, prof.