Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Večer udaraljkaša

10. lipnja 2019. u 19:30 - 21:00

U ponedjeljak, 10. lipnja 2019. godine, u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega, s početkom u 19:30 sati održat će se Večer udaraljkaša.

Nastupit će: Juraj Gaši, učenik 3. razreda srednje glazbene škole i Teo Knapić, učenik 1. razreda srednje glazbene škole, a kao gost večeri nastupit će Petar Pranjić, apsolvent Muzičke akademije u Zagrebu.

 

Petar Pranjić

Rođen je 1994.godine u Požegi gdje stječe svoje osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje u klasama prof. Elvire Happ, prof. Maje Ileković, te prof. Predraga Kresojevića kod kojeg i završava srednjoškolsko obrazovanje. U rujnu 2013. upisuje studij udaraljki na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ivane Bilić. Trenutno je student apsolvent, smjer udaraljke, u klasi prof. Igora Lešnika. Kao solist višestruko je nagrađivan na natjecanjima Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga: treća nagrada na državom natjecanju 2008.godine, te prve nagrade na državnim natjecanjima 2010. i 2012. godine, za koje mu je dodijeljeno priznanje „Oskar znanja“. Godine 2015. dobitnik je prve nagrade na mješovitom međunarodnom natjecanju Bistrički zvukolik. Tijekom školovanja redovito nastupa i gostuje u raznim orkestrima od kojih izdvaja Euphony orkestar, Sveučilišni harmonikaški orkestar iz Pule, te orkestar gradske glazbe Trenkovi panduri Požega s kojima ostvaruje brojna gostovanja i osvaja nagrade na natjecanjima. Pohađa brojne seminare priznatih hrvatskih i svjetskih pedagoga: John Back, Igor Lešnik, Svet Stoyanov, Ivana Bilić, Ney Rosauro, Pius Cheunga, Dane M. Richeson, Ludwig Albert, Paolo Cimmino i drugi, te međunarodno poznate festivale udaraljkaške glazbe u Hrvatskoj i svijetu: IPEW u Bjelovaru (International Percussion Ensemble Week), IBMW u Samoboru (Ivana Bilić Marimba Week).

Najznačaniji utisak na Petrov glazbeni razvoj imao je nastup u njujorškoj dvorani Carnegie Hall u prosincu 2011. godine, gdje je nastupio sa dvije sestre na poziv međunarodne organizacije The Ollendorff Center For Human & Religious Understanding, kao dio projekta American-Croatian Christmas. Član je međunarodno priznatog udaraljkaškog ansambla biNg baNg Muzičke akademije u Zagrebu, s kojim ostvaruje nastup na Biennale Music Festivalu. Od
značajnih nastupa izdvaja također nastupe u sklopu koncertnog ciklusa Virtuoso, te nastup povodom otvaranja Muzičke akademije.

Ulaz je slobodan. Očekujemo Vas!

 

Detalji

Datum:
10. lipnja 2019.
Vrijeme:
19:30 - 21:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
,

Organizator

Glazbena škola Požega
Phone
00 385 34 273 630
E-mail
glazbena-skola@po.ht.hr
Pogledajte web stranicu Organizator

Lokacija

Koncertna dvorana Glazbene škole Požega
Vjekoslava Babukića 27,
Požega, Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u