Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Večer gitaristica

24. rujna 2018. u 19:30 - 20:30

Na drugom koncertu 14. koncertne sezone nastupat će gitaristice – gostujuća umjetnica Paulina Kovačević i naša profesorica Lucija Ticl.

Paulina Kovačević (Slavonski Brod, 1995.) započela je glazbeno školovanje u Glazbenoj školi u Slavonskom Brodu u klasi prof. Zdenke Seletković. Tijekom tog razdoblja sudjelovala je na brojnim koncertima i smotrama te na regionalnim natjecanjima u Hrvatskoj na kojima je osvajala druge nagrade. Na međunarodnom natjecanju Mauro Giuliani u Italiji osvojila je drugu nagradu, a na festivalu u Morskoj Soboti u Sloveniji prvu nagradu. Od 3.razreda OGŠ redovito je pohađala međunarodnu ljetnu glazbenu školu kod prof. Xhevdeta Sahatxhije, kod kojeg je kasnije nastavila srednjoškolsko obrazovanje. Nakon maturiranja 2013.godine, upisala je gitaru (VI.odsjek) na Muzičkoj akademiji u klasi prof. Tomislava Vukšića. Tijekom školovanja usavršavala se kod brojnih uglednih gitarista, među kojima su Pepe Romero, Judicael Perroy, Carlo Marchione, Zoran Dukić i Petrit Ceku. Trenutno je na petoj godini studija gitare i od 2018. godine zaposlena kao učiteljica gitare u Glazbenoj školi u Slavonskom Brodu.

Lucija Ticl (Požega, 1994.) započela je glazbeno školovanje u Glazbenoj školi u Požegi gdje je tokom obrazovanja sudjelovala na raznim smotrama, koncertima te regionalnim natjecanjima u Hrvatskoj gdje je osvajala druge nagrade. Srednjoškolsko glazbeno obrazovanje nastavlja Požegi u klasi prof. Luke Vlašića i prof. Vladimira Jevickog. Nakon maturiranja 2013. godine, upisala je gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Tomislava Vukšića. Tijekom školovanja, pohađala je radionice i seminare kod brojnih uglednih gitarista, među kojima su Zoran Dukić, Lukasz Kuropaczewski, Dejan Ivanović, Marco Tamayo, Gabriel Bianco i Judicael Perroy. Trenutno je na petoj godini studija gitare i u 2018. godini zaposlena je kao učiteljica gitare u Glazbenoj školi u Požegi.

 

 

Detalji

Datum:
24. rujna 2018.
Vrijeme:
19:30 - 20:30
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
,

Organizator

Glazbena škola Požega
Phone
00 385 34 273 630
E-mail
glazbena-skola@po.ht.hr
Pogledajte web stranicu Organizator

Lokacija

Plava dvorana Glazbene škole Požega
Vjekoslava Babukića 27,
Požega, Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u