Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Marijan i Mate Đuzel – koncert

8. travnja 2019. u 19:30 - 21:00

Pijanist Marijan Đuzel i trombonist Mate Đuzel održat će koncert u ponedjeljak, 8. travnja 2019. godine, u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega, s početkom u 19:30 sati. Radi se o još jednom koncertu pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture.

Ulaz je, naravno, slobodan. Pridružite se!

 

Pijanist Marijan Đuzel (Imotski, 1990.) stekao je osnovno glazbeno obrazovanje u svom rodnom gradu, gdje je u glazbenoj školi učio glasovir kod Alenke Milano i rog kod Ivana Glibote. Gimnaziju i srednju školu (klavir u klasi Kosovke Čudine) završio je u Splitu. Klavir je diplomirao na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji kao student Đorđa Stanettija. U sklopu Erasmus programa razmjene studenata pohađao je bečki Universität für Musik und darstellende Kunst u klasi Jana Jiračeka von Arnima te na poziv Dubravke Tomšić studirao klavir u njenoj klasi na Akademiji za glasbo u Ljubljani. Usavršavao se na Koninklijk Conservatorium u Bruxellesu kod Aleksandra Madžara.
U Hrvatskoj je 2008. bio apsolutni pobjednik natjecanja Zlatko Grgošević, prvonagrađeni na natjecanju Mladi virtuozi u Zagrebu, a osvojio je i Grand Prix Lions kluba iz Rijeke. Godine 2009. s osvojenom drugom nagradom (prva nije dodijeljena) pobjednik je natjecanja EPTA-e u Osijeku. Godinu dana kasnije osvaja Nagradu Grada Samobora na natjecanju Ferdo Livadić, a u sezoni 2015./2016. dobitnik je Nagrade Darko Lukić na 49. Tribini mladih glazbenika Darko Lukić u Zagrebu. Godine 2013. na 14. međunarodnom pijanističkom natjecanju Beethoven u Beču, između 259 kandidata plasirao se u polufinale među trinaest najboljih natjecatelja te održao recial u Brahms dvorani bečkog Musikvereina. Za uspjehe tijekom studija primio je Dekanovu nagradu (2010.) te Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu za izvedbu 5. Beethovenovog koncerta za klavir i orkestar uz Zagrebačku Filharmoniju (2012.)
Do sada je nastupao uz Zagrebačku filharmoniju, Zagrebačke soliste, Simfonijski orkestar HRT-a, Zadarski komorni orkestar, orkestar Opere HNK-a iz Splita, te održao recitale u Hrvatskoj i inozemstvu (Austrija, Belgija, Italija, Njemačka, Švicarska, SAD, Tajland). Nastupao je i na poznatim hrvatskim festivalima i ciklusima koncerata, kao što su Glazbene večeri u Sv. Donatu, Glazbeni umjetnici Zagrebu, Hvarske ljetne priredbe, Svibanjske glazbene večeri u Šibeniku, Koncerti u Eufrazijani i dr.
U prosincu 2018. hrvatska diskografska kuća Croatia Records objavila je Đuzelov prvi solistički album pod nazivom Virtuoso collection: Marijan Đuzel (live) ,snimljen uživo na koncertu u Hrvatskom glazbenom zavodu, s izborom skladbi L. Van Beethovena, R. Schumanna, B. Bartoka i Davorina Kempfa.

Mate Đuzel (Split, 1995.) trombon počinje učiti u Glazbenoj školi „dr. fra Ivan Glibotić“ u Imotskom kod prof. Ivana Glibote, u čijoj klasi i maturira 2013. godine. U tom razdoblju ostvaruje niz prvih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima kao solist ili član komornih sastava te mu se nekoliko puta dodijeljuje titula apsolutnog pobjednika natjecanja. Već kao petnaestogodišnjak izvodi Koncert za trombon i orkestar od Nikolaja Rimskog-Korsakova  uz pratnju HPO Gradske Glazbe Imotski, godinama najboljeg amaterskog puhačkog orkestra u Hrvatskoj prema mnogim stručnjacima. Muzičku akademiju Sveučilišta u Zagrebu upisuje 2013. godine u klasi prof. Šime Vulelije. Na istoj diplomira 2018. godine uz najviše ocjene te stječe naziv magistar muzike. Jednu godinu studija provodi i na ljubljanskoj Akademiji za glasbo u klasi prof. Dušana Kranjca, u sklopu studentske razmjene.
Tijekom studija također ostvaruje niz zapaženih rezultata kao solist; prva nagrada na Državnom natjecanju HDGPP-a u Samoboru (2014.), prva nagrada te nagrada za najbolje izvedeno djelo hrvatskog autora na Međunarodnom natjecanju „Bistrički Zvukolik“ (2014.), prva nagrada na Međunarodnom natjecanju „Woodwind&Brass“ u Varaždinu (2015.), prva nagrada na Međunarodnom natjecanju „SVIRÉL“ u Sloveniji (2016.), kao i u komornim sastavima; prva nagrada na Međunarodnom natjecanju „Davorin Jenko“ u Beogradu 2018. (kvartet trombona).
Solistički nastupa uz Zagrebačku filharmoniju, Zagrebačke soliste, Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga RH, Brass ansambl Muzičke akademije u Zagrebu, Duhački orkestar Muzičke akademije u Zagrebu i Gudački komorni orkestar Muzičke akademije u Zagrebu. Ostvaruje zapažene solističke nastupe i na ciklusima kao što su Virtuoso, Mladi za mlade i Ciklus mladih glazbenika „mo. Vinko Lesić“. Nastupa i u Zlatnoj sali bečkog Musikvereina, gdje s Hrvatskim komornim orkestrom pod palicom Mirana Vaupotića izvodi trombonski solo iz Mozartovog Requiema. Dvije sezone sudjeluje u projektima Mediteranskog orkestra mladih (Orchestre des Jeunes de la Méditerranée) kao prvi trombonist i usavršava sviranje u orkestru učeći od članova Londonskog simfonijskog orkestra (LSO). Surađuje s Orkestrom Opere HNK-a u Zagrebu,  Orkestrom Opere HNK-a u Splitu, Simfonijskom orkestrom HRT-a, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i Hrvatskim komornim orkestrom. Dobitnik je Rektorove nagrade za individualni umjetnički rad u akademskoj godini 2016./2017. (N. Rota: Koncert za trombon i orkestar uz pratnju Zagrebačke filharmonije u KD Vatroslava Lisinskog) i Dekanove nagrade za akademsku godinu 2017./2018. (solo nastupi s orkestrima i ansamblima). Također, četiri puta mu se dodjeljuje Oskar znanja od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH. Član je i suosnivač ansambla limenih puhača Zagreb Brass Quintet, u kojem aktivno koncertno djeluje i ostvaruje zapažene uspjehe. Usavršava se kod najuglednijih solista i pedagoga kao što su Christian Lindberg, Branimir Slokar i Dietmar Küblböck.

Detalji

Datum:
8. travnja 2019.
Vrijeme:
19:30 - 21:00
Događaj Category:

Organizator

Glazbena škola Požega
Phone
00 385 34 273 630
E-mail
glazbena-skola@po.ht.hr
Pogledajte web stranicu Organizator

Lokacija

Koncertna dvorana Glazbene škole Požega
Vjekoslava Babukića 27,
Požega, Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u