Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Konstantin Krasnitski, klavir

15. studenoga 2018. u 19:30 - 20:30

U četvrtak, 15. studenoga, u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega svoj će koncert na klaviru održati Konstantin Krasnitski, izv. prof. art Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. Na programu su djela hrvatskog skladatelja Davora BobićaZvjezdano Nebo  A.O.97 i Pet pokladnih etida, koji će i prisustvovati koncertu te na taj dan slavi 50. rođendan.

Konstantin Krasnitski je apsolutni pobjednik, laureat I. nagrade i posebne nagrade publike na I. Međunarodnom pijanističkom natjecanju EPTA (European Piano Teachers Association) “Svetislav Stančič” u Zagrebu 1999. Godine. Na III. Međunarodnom pijanističkom natjecanju “S. V. Rahmanjinov” u Moskvi 2002. godine  osvojio je 4. nagradu i zvanje lauteata . Dobitnik je nagrade posebnog fonda Predsjednika Republike Bjelorusije Aleksandra Lukašenka 2002. godine. Rođen u gradu Minsku u obitelji profesionalnih glazbenika, prvu poduku iz klavira primio je od majke pijanistice Valentine Krasnitskaje. U dobi od 5 godina primljen je u Srednju specijalnu glazbenu školu  za talentiranu  i nadarenu djecu u razred profesora Jevgenija Puksta. Nakon uspješnog završetka nastavio se školovati na Bjeloruskoj državnoj muzičkoj akademiji u razredu priznatog profesora Vladimira Nehaenka. Veliki utjecaj na mladog Konstantina imalo je njegovo poznanstvo s priznatim ruskim pijanistom, profesorom Moskovske, Trossingenske i Varšavske muzičke akademije Viktorom Karpovičem Meržanovom, kod kojeg se Konstantin usavršavao tijekom sedam godina. Na Bjeloruskoj državnoj akademiji Konstantin Krasnitski stekao je naziv “magistra umjetnosti” gdje je od 1999. godine nastavio djelovati kao pedagog. Ubrzo je postao gostujući profesora Umjetničke akademije Anyang Normal University u Kini, docent Bjeloruske državne akademije te izvanredni profesor Umjetničke akademije Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. Zahvaljujući njegovu dolasku u Osijek utemeljio se studij klavira na Umjetničkoj akademiji, a mnogi njegovi učenici nagrađeni su na međunarodnim natjecanjima i festivalima. (…)

Davor Bobić svoje je srednje glazbeno obrazovanje stekao je u svome rodnom gradu Varaždinu. Kompoziciju, glazbenu teoriju i harmoniku diplomirao je u Kijevu, na Državnom Konzervatoriju P.I. Čajkovski. Još kao mlad sklada oratorij “Kralj Tomislav”, koji je na konzertoriju ocijenjen vrhunskom ocjenom. Oratorij je ponajprije izveden u Zagrebu i Tomislavgradu, a snimljen je i nosač zvuka. Godine 2004. završio je dosad njegovo najveće djelo “Vukovarski Requiem” koji je izveden u Zagrebu. Radi i na baletu “Veronika” s ansamblom ladom. Od 1999. godine ravnatelj je koncertnog ureda, a od 2006. ravnatelj je Varaždinskih baroknih večeri. (…)

 

 

Detalji

Datum:
15. studenoga 2018.
Vrijeme:
19:30 - 20:30
Događaj Category:

Organizator

Glazbena škola Požega
Phone
00 385 34 273 630
E-mail
glazbena-skola@po.ht.hr
Pogledajte web stranicu Organizator

Lokacija

Koncertna dvorana Glazbene škole Požega
Vjekoslava Babukića 27,
Požega, Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u