Loading Događanja

Klavirski trio Dubrovnik – koncert

20. ožujka 2019. u 19:30 - 21:00
  • Ovo događanje je prošlo

U Plavoj dvorani Glazbene škole Požega, 20. ožujka 2019. godine, u 19:30 sati Klavirski trio Dubrovnik održat će koncert. Ovo je jedan od nekoliko koncerata koji će se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture održati u našoj školi u sklopu ove koncertne sezone.

Na programu su djela A. Sorkočevića, C. Debussyja i B. Bjelinskog.

Pridružite nam se!

 

KLAVIRSKI TRIO DUBROVNIK
osnovan je 2008. godine kao rezultat dugogodišnjeg prijateljstva troje glazbenika, koji se mogu pohvaliti brojnim i raznovrsnim uspjesima u svojim samostalnim karijerama. Po mišljenju publike i kritike, Trio se od prvog predstavljanja pokazao kao izuzetan spoj jakih individualnosti čiji zajednički umjetnički izričaj, sugestivnost i senzibilitet rezultiraju snažnim glazbenim doživljajem!
U prvoj sezoni djelovanja imali su vrlo uspješan nastup na Porečkom ljetu 2009., gdje su se okupili vrhunski umjetnici poput Ive Pogorelića ili Stefana Milenkovića. Među brojnim nastupima izdvaja se koncert u Pečuhu, gdje su s velikim uspjehom predstavili Hrvatsku na manifestaciji Pečuh-europska prijestolnica kulture 2010. Godine 2013. predstavljali su Hrvatsku na Međunarodnoj konferenciji ESTA u Oxfordu s djelima hrvatskih autora 20. stoljeća. Repertoar Trija pokriva sve stilove i razdoblja od baroka do suvremenih skladatelja, preferirajući glazbu kasnog romantizma i 20.st., kao i mlađe generacije hrvatskih kompozitora od kojih su neki posvetili svoja djela Klavirskom triju Dubrovnik. Godine 2015. u izdanju Croatia Recordsa snimili su CD Tango to go s najznačajnijim djelima hrvatskih skladatelja 20. st. (Bjelinski, Matz, Papandopluo) te skladbom dubrovačkog skladatelja mlađe generacije Petra Obradovića po kojoj je CD dobio ime. Od svog osnutka 2009. u sklopu manifestacije Lopudsko ljeto trio organizira seriju koncerata ozbiljne glazbe na kojemu redovito i nastupa.

 

Detalji

Datum: 20. ožujka 2019.
Vrijeme: 19:30 - 21:00
Kategorija EventGostujući umjetnici

Mjesto održavanja

Adresa: Vjekoslava Babukića 27,
Požega, Croatia (Local Name: Hrvatska)

+ Google Map

Organizator

Naziv organizatora: Glazbena škola Požega
Telefon: 00 385 34 273 630
Email:
Internetska stranica: glazbena-skola-pozega.hr