Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Joe Meixner – predavanje i koncert

24. siječnja 2019. u 16:30 - 20:30

Joe Meixner je pijanist, skladatelj, producent, glazbeni znanstvenik i kreator piano medicine®.

Potaknut vlastitom dijagnozom 2007. godine, počeo je istraživati vezu glazbe i zdravlja. O piano medicini će nam svakako govoriti sam, no treba napomenuti kako se radi o glazbi koja slušatelju prenosi toplinu, sigurnost i harmoniju, opušta mišiće, smanjuje razinu hormona stresa te smiruje disanje i normalizira ubrzan rad srca. Glazba je komponirana na temelju medicinsko – znanstvenih saznanja.

Punog imena Josip Joe, Meixner je rođen u Sisku 1957. godine. Naučio je svirati sa 7 godina, a skladao je već u dobi od 12 godina. U Hrvatskoj je surađivao s Arsenom Dedićem, Zdenkom Kovačićek, Dadom Topićem, Kazalištem Komedija i drugima. U inozemstvu je skladao za Disney Channel i Fox Channel, bio pijanist Triniju Lopezu te svirao za Kevina Costnera, Larryja Flinta i Ursulu Andress. Prigodom Life Ball-a u Austriji, dijelio je pozornicu s Eltonom Johnom i Lisom Stansfield.

Povrh svega, Joe Meixner je strastveni pijanist koji se odbija ograničiti samo na jednu vrstu glazbe, stoga njegove interpretacije objedinjuju klasičnu i romantičnu glazbu, jazz, pop i soul.

Predavanje počinje u 16:30 sati, a koncert u 19:30 sati.

Detalji

Datum:
24. siječnja 2019.
Vrijeme:
16:30 - 20:30
Događaj Category:

Organizator

Glazbena škola Požega
Phone
00 385 34 273 630
E-mail
glazbena-skola@po.ht.hr
Pogledajte web stranicu Organizator

Lokacija

Koncertna dvorana Glazbene škole Požega
Vjekoslava Babukića 27,
Požega, Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u