Probno snimanje koncertnog klavira Steinway D

Probno snimanje koncertnog klavira Steinway D

U nedjelju, 18. listopada 2020. godine, u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega testirana je profesionalna audiooprema za potrebe snimanja koncertnog klavira Steinway D.

Radi se o kondenzatorskim mikrofonima marke Schoeps koji  su jedni od najcjenjenijih svjetskih proizvođača mikrofona. Proizvode se u Njemačkoj i poznati su po tome što su izrađeni po najstrožim standardima i bez najmanjih odstupanja od danih vrijednosti u specifikacijama.

Također, testirani su i engleski ribbon mikrofoni Coles 4038 koji su svjetski standard BBC-a za tonsko snimanje i broadcasting. Mikrofone Coles 4038 planiramo nabaviti sljedeće godine. Za potrebe testiranja i snimanja ustupio nam ih je prijatelj i kolega  Ante Gelo te mu se ovim putem zahvaljujemo.

Testirano je i dvokanalno mikrofonsko predpojačalo Millena HV-3C koje se može čuti na klasičnim audiofilmskim snimkama te audio sučelje RME Fireface UFX II Plus .

Zahvaljujemo se i našoj bivšoj učenici Elizabeti Marjanović, studentici pete godine klavira Muzičke akademije u Zagrebu koja je za potrebe snimanja i testiranja izvela Sonatinu Mauricea Ravela, 2. stavak.

Možemo s pravom reći da Glazbena škola Požega posjeduje svu potrebnu infrastrukturu za profesionalno snimanje koncertnog klavira Steinway D po svjetskim standardima.

Snimanje CD-a najavio je već i prof. Konstantin Krasnitski koji će snimiti autorska djela prof. Davora Bobića.

Tekst napisao i snimio i tonski obradio Damjan Pirović.

 

U nastavku pogledajte link i fotografije: