Dominik Budimir nagrađen drugom nagradom na natječaju Kreativni i Neovisni

Dominik Budimir nagrađen drugom nagradom na natječaju Kreativni i Neovisni

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do 15. prosinca 2019. godine, Županijsko stručno povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga Požeško-slavonske županije i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije već su 8. godinu zaredom raspisali natječaj „Kreativni i Neovisni“. Natječaj je bio otvoren od 16. prosinca 2019. do 20. travnja 2020. godine.

Natječaj je namijenjen svim učenicima srednjih škola i učenicima od petog do osmog razreda osnovnih škola u Požeško-slavonskoj županiji. Učenici su izrađivali plakate, instalacije, fotografije ili jednominutne filmove. Svojevrsni Grand Prix kategorija je jednominutnoga filma u kojoj je Dominik Budimir kao predstavnik Glazbene škole Požega sudjelovao po treći put. Dominikova je mentorica i ove godine profesorica Lidija Džidić Markulić.

Tema rada mora se odnositi na područje ovisnosti ili zaštite mentalnoga zdravlja. Cilj je natječaja potaknuti učenike na razmišljanje o problemima ovisnosti, a kroz svoje radove učenici pokazuju svoje znanje i stav prema sredstvima ovisnosti. Učenici se kroz ovaj natječaj pozitivno dokazuju, razvijaju svoju kreativnost i afirmiraju pozitivne, zdrave stavove, te životne odabire.

Dominik je ove godine snimio film o utjecaju alkohola na ljudske živote. Naziv filma je „Do posljednje kapi“. Dominik je osvojio drugo mjesto, a nagrada mu je uručena na svečanoj dodjeli koja je održana dana 18. lipnja 2020. u Velikoj županijskoj vijećnici Požeško-slavonske županije. Nagrade je uručio župan Alojz Tomašević te čestitao svim učenicima i njihovim mentorima.

Na natječaju su sudjelovale 4 škole s područja naše županije: OŠ fra Kaje Adžića Pleternica, OŠ Lipik, Ekonomska škola Požega i Glazbena škola Požega. Odabir najboljih radova izvršilo je Županijsko povjerenstvo imenovano za odabir pristiglih radova u sastavu: Jasmina Kovačević, dr. med., spec. javnog zdravstva, univ.mag.sanit.publ., Dejvid Zombori, mag. psych., Danijela Starčević, dipl. iur. i Maja Paponja, upr.iur.

Izložba najboljih radova održat će se u Mjesecu borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do 15. prosinca 2020. godine.

 

Iz medija:

Pozega.eu

Pozeska-kronika.hr