Dominik Budimir dobitnik prve nagrade u natječaju “Kreativni i neovisni”

Dominik Budimir dobitnik prve nagrade u natječaju “Kreativni i neovisni”

U Velikoj vijećnici Požeško – slavonske županije 6. lipnja 2019. godine, s početkom u 10:00 sati, održali su se proglašenje i dodjela nagrada s natječaja „Kreativni i neovisni“.

Požeško-slavonska županija (Županijsko stručno povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga) i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. studenog – 15. prosinca  2018. godine) raspisali su natječaj “Kreativni i neovisni”, namijenjen svim učenicima viših razreda osnovnih škola te učenicima srednjih škola u Požeško-slavonskoj županiji za izradu likovnih radova, plakata, instalacija, fotografije ili jednominutnog filma na teme: Što cigarete/alkohol/kocka/droga čine ljudima?, Imam(o) stav i govorim(o) NE!, te Što imam(o) od toga da kažem(o) NE! U projektu je sudjelovalo 11 osnovnih i 7 srednjih škola s područja županije, a organizatori tvrde kako svake godine pristiže sve veći broj kvalitetnih radova te se nadaju kako je natječaj dobar poticaj mladima da promoviraju zdravi način života.

Učenik 2. razreda srednje glazbene škole, Dominik Budimir, napravio je jednominutni film Kronologija koji govori o ovisnosti o cigaretama te osvojio prvu nagradu u kategoriji Film individualno. Evo što o procesu i razlogu nastanka filma kaže on sam:

Iskreno, film sam snimao u posljednji tren jer sam bio opterećen obvezama u školi pa nisam puno ni očekivao. Najprije sam planirao snimiti potpuno drugačiji film zajedno s prijateljem iz razreda, ali na kraju sam se ipak odlučio za temu koja mi je poznata i bliska. Imam najboljega tatu na svijetu. Moj tata nema desnu nogu. Pušio je cigarete od svoje srednje škole i s navršenih 30 godina ostao bez noge upravo zbog pušenja. Poučen njegovom pričom, nikada ne namjeravam zapaliti, a mislim da bi bilo dobro da i drugi mladi dobro razmisle prije paljenja prve cigarete. Hvala razrednici što me je opet podržala u ovome natjecanju!

Čestitamo Dominiku i njegovoj mentorici Lidiji Džidić Markulić! Divimo se njegovoj plemenitoj i hrabroj gesti da uobliči osobnu priču u film koji će zasigurno biti pouka drugima!

 

Iz medija: