Održan “Koncert ispred katedrale”

Održan “Koncert ispred katedrale”

U četvrtak, 30. svibnja 2019. godine, održan je drugi Koncert ispred katedrale – nažalost, samo po nazivu jer vremenske prilike nisu dopustile izlazak programa na Trg sv. Terezije. Ipak, Koncertna dvorana Glazbene škole Požega bila je popunjena, a brojna publika uživala je u gotovo dvosatnom programu.

Koncert je u 20:00 sati svečano otvorio ravnatelj škole, Alen Kovačević, spominjući brojne uspjehe učenika i nastavnika ostvarene u protekloj školskoj godini. Premda je sam rekao kako nikoga od brojnih nagrađenih učenika ne želi posebno isticati, imao je potrebu spomenuti tri najuspješnija maturanta: Gabrijelu Mijatović, Dominika Miloševića i Maju Mustapić koji su svojom marljivošću i talentom na najbolji način predstavljali svoju školu i grad na mnogim natjecanjima.

Ponosan na Glazbenu školu Požega i njene uspjehe, župan Alojz Tomašević čestitao je ravnatelju i nastavnicima koji ljubav prema tamburaškoj glazbi prenose na svoje učenike održavajući tako našu kulturu i tradiciju u Hrvatskoj i šireći ju svijetom. Zahvaljujući vrhunskim rezultatima naša škola dobila je pomoć Županije pri uređenju Koncertne dvorane:

Naša Glazbena škola je postala najveća škola u županiji po broju učenika i po broju nagrada koje osvojite te mi je velika čast da sam kao župan u mogućnosti pomoći da uredimo ovu koncertnu dvoranu kupnjom koncertnog klavira, uz pomoć svih općina i gradova županije, te da iduće godine proslavimo 50 godina Glazbene škole, a isto tako i 810 godina Požeško-slavonske županije.

Alojz Tomašević, župan

Nakon uvodnih govora, učenici i nastavnici predstavili su se u 14 točaka (koje možete pronaći OVDJE), a sudeći prema ovacijama kojima je publika popratila svaku točku, program je bio sjajan.

Premda koncert nije mogao biti održan ispred katedrale, bio je više nego uspješan. Čestitamo našim učenicima i nastavnicima i nadamo se boljim vremenskim uvjetima dogodine!

Kako je bilo – pogledajte u galeriji!

 

Iz medija: