Naši učenici osvojili 9 prvih nagrada na međunarodnom natjecanju Woodwind & Brass

Naši učenici osvojili 9 prvih nagrada na međunarodnom natjecanju Woodwind & Brass

Međunarodno natjecanje puhača Varaždin Woodwind & Brass, koje organizira Glazbena škola u Varaždinu, održalo se od 8. do 17. travnja 2019. godine u baroknoj palači Erdödy, u kojoj je sjedište Škole.

U zadnjim danima prije uskrsnih praznika učenici s puhačkog odjela Glazbene škole Požega sudjelovali su na 4. međunarodnom natjecanju Woodwind & Brass u Varaždinu. Iako je natjecanje mladog vijeka, nivo organizacije i konkurentnosti natjecatelja raste svake godine sve više. Tako je ove godine, primjerice, samo iz discipline flaute nastupilo sveukupno 134 flautista, a iz discipline trube njih 113, od najmlađeg do najstarijeg uzrasta. Natjecanju su pristupili mladi glazbenici iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Srbije, Austrije, Bosne i Hercegovine i Njemačke. Komisiju svake discipline redovito čine tri međunarodna člana renomiranih umjetnika i profesora s muzičkih akademija.

 

Iako je konkurencija bila zaista jaka u svim kategorijama i disciplinama, naši su se učenici, zajedno sa svojim korepetitorima, uspjeli istaknuti izvrsnim nastupima. Osvojili su sjajnih devet prvih nagrada, pet drugih nagrada i jednu treću nagradu!

Pripremati skladbe nekoliko mjeseci nije bilo lako. Uz ostale školske obveze, trebalo je naći vremena i posvetiti se vježbanju i izrađivanju svakog najmanjeg detalja. Pribranost i fokusiranost tijekom samog nastupa također je izuzetno bitna. Naši učenici, nastavnici i korepetitori vratili su se ponosni i zadovoljni, te spremni i motivirani za nove izazove koji slijede, no ipak sve nakon kratkog odmora.

Lucija Zovko Čevapović, prof. mentor

Čestitamo učenicima, nastavnicima i korepetitorima!