Najtrofejniji pijanist Glazbene škole Požega na natjecanju Isola del Sole

Najtrofejniji pijanist Glazbene škole Požega na natjecanju Isola del Sole

Na 4. međunarodnom natjecanju za mlade pijaniste Isola del Sole učenik Patrick Tomljanović osvaja 1. nagradu u B kategoriji s 95,00 bodova. Mentor mu je profesorica klavira Emilija Navratil, mag. mus. Natjecanje je održano u gradu Grado na sjeveru Italije, a sve uz veliku potporu Grada Požege.

Nastupao je sa skladbama skladatelja baroka, klasike, romantizma te skladbom Pokladna etida hrvatskog skladatelja Davora Bobića.

Školske godine 2017./2018. nastupa na brojnim natjecanjima i osvaja visoke nagrade. Dobiva dvije državne nagrade za solo izvedbu i duet. Isto tako, osvaja prve nagrade na 6. međužupanijskom natjecanju klavirista Virovitička klavirijada, Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus op.4 u Križevcima, 5. međunarodnom mješovitom natjecanju glazbenika Bistrički zvukolik u Mariji Bistrici te 7. međunarodnom natjecanju Fantast 2018. u Bečeju. Sudjeluje na smotri pijanista, Glazbenom tjednu u Osijeku u organizaciji Glazbene škole Franje Kuhača te 10. međužupanijskoj smotri mladih pijanista. Također, odradio je ogledni sat sa savjetnicom za nastavnike klavira.

Valja istaknuti kako učenik na svakom natjecanju, pa i onim međunarodnim, nastupa sa skladbama hrvatskih skladatelja. Na taj način ostvaruje se promocija grada, hrvatske kulture i umetnosti, a pogotovo hrvatskih skladatelja!

Čestitamo učeniku i profesorici na iznimnom trudu i uspjesima te želimo puno uspjeha u daljnjem radu!